Mit és miért tanítunk?

Mit és miért tanítunk?

Nálunk kis létszámú csoportokban fogsz tanulni, ahol elegendő idő jut rád minden nap. Időben észrevesszük, ha bizonyos területeken segítségre van szükséged és azt is, ha valamiben jó vagy. A megértés alapú tanulást helyezzük a központba, ami a tananyag és más készségek, mint a kritikai gondolkodás mélyebb elsajátítását teszik lehetővé. A motiváció forrása lehetsz te magad is, de a csoport is, amiben minden nap részt veszel, így nagyon fontos, hogy környezetedtől elegendő törődést és figyelmet kapj.

Délelőtt leginkább az érettségihez szükséges ismereteket szerezheted meg: Történelem, Nyelv és irodalom, Matematika, Beszéd és Írás, Természettudományok, valamint Idegen nyelv. Központunk nagy hangsúlyt fektet a nyelvek elsajátítására, a nyelvi órák felét anyanyelvi tanárok tarják, melynek célja a gyakorlati használat elősegítése.

Ügyintézés alapjai

Minden diákunk egy fél éves kurzus keretei között megismerkedik az ügyintézés alapjaival. Tanárainkkal játékosan dolgozhatjátok fel a mindennapi életben előforduló szituációkat, megismerkedhettek a felnőtt életben mindennapi szerepet betöltő ügyintézési szokásokkal, valamint kiemelt figyelmet szentelünk a ma már egyre népszerűbb elektronikus úton történő intézkedésekkel. Az elektronikus ügyintézéssel pedig a családotok életét is megkönnyíthetitek :)

Jogi-és gazdasági alapismeretek,

Dráma és film:

Grafika

Megtanítunk professzionális grafikai programokat és eszközöket kezelni, kép- és szövegszerkesztési munkát végezni.

Digitális műveltség

A számítógép-használat és az internet alapot ad ahhoz, hogy megfelelő ismerettel, képességgel és készséggel úgy használjuk ki a lehetőségeit, hogy a tanulást és tanítást hatékonyan támogassa, de fontos hangsúlyozni, hogy ez nem egy ösztönösen, önmagától végbemenő folyamatot jelent, hanem tanulni kell, gondolkodnunk kell róla akár egyénileg, akár csoportosan, közösségben, a szülőkkel is együtt gondolkodva.

Kritikai gondolkodás:

Kres